FOGSZABÁLYOZÁS

Legyen gyermekének és Önnek is gyönyörű mosolya

FOGSZABÁLYOZÁS

Modern fogszabályozási lehetőségeket kínálunk

A fogazati rendellenességek funkcionális, esztétikai és pszichés zavart okozhatnak. Csak a szabályos és hiánytalan fogsor teszi lehetővé a fogazat könnyű tisztítását és a megfelelő szájhigiénét. A torlódott fogazatban fokozott a lepedék megtapadása, amely a fogszuvasodáshoz és fogágybetegségek kialakulását eredményezhetik. A szabálytalanul záródó fogsor egyes fogak túlterhelődését és állkapocs ízületi problémát okozhatnak.

before after

Fogszabályozó készülékek

  • Hosszútávú megoldások
  • Hatékony kezelések
  • Gyönyörű, egyenes fogsor
  • Láthatatlan fogszabályozó készülékek
  • Könnyen levehetők
  • Kiemelkedő eredmények
  • Könnyű tisztíthatóság és kezelhetőség
  • Nem csak gyerekeknek
  • Kényelmes retainerek

Célunk: szép és szabályos állású fogak - gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt

A fogazati rendellenségek megszűntetésén kívül minden szülő azt szeretné, hogy gyermekének nemcsak szép, hanem szabályos állású fogai, arányos, harmonikus arca és gyönyörű mosolya legyen. Legkorábban már óvodás korban, 6 éves kor körül megkezdhető a fogszabályozás. Fontos, hogy gyermekét fogszabályozó szakorvos lássa, hiszen ebben a korban már kiszűrhető számos harapási rendellenesség, ami kivehető készülékkel kiválóan kezelhető.
Ebben az életkorban az állcsont még bőven növekedésben van, és a maradandó fogak sem bújtak még elő, a fogszabályozás eszközei ezért limitáltak, és arra szorítkoznak, hogy az állcsontok növekedését az ideális irányba tereljék.
Ehhez kivehető fogszabályozókat használunk, a kezelést pedig kiegészíthetik egyszerű funkciós készülékek, trénerek, melyek az izmok fejlődését, erősítését szolgálják.
A kivehető készülékek, trénerek csak akkor hatásosak, ha azokat a fogorvos előírása szerint viseli is a páciens. Mivel a készülék nem rögzített, ezért a kezelés kimenetele nagyban függ a páciens együttműködésétől.
A vegyes fogazati időszak - amely körülbelül 12 éves kor tájékán zárul le - ekkor vegyesen találhatók meg a szájban a tejfogak és a maradó fogak. Ebben az időszakban a kisgyermekkori fogszabályozáshoz hasonlóan szintén elsősorban kivehető, vagy éjszakai fogszabályozó készülékeket használunk.
Az állcsontok növekedése 16-18 éves kor környékén fejeződik be, ez után már csak minimálisan alakulhat annak mérete és formája.


Kivehető (éjszakai) fogszabályzó készülék

Kivehető fogszabályzókat általában gyermekkorban használjuk napi 10-12 órás viseléssel. A kivehető fogszabályozó készülékeknek alábbi fajtáit használjuk:
Passzív fogszabályzók: másnéven helyfenntartó készülékeket akkor használjuk, ha korai tejfog eltávolításra került sor. Korainak nevezzük a tejfog eltávolítását, ha a maradó fog csírájának áttörése 1 éven belül nem várható. Ha egy tejfog kikerül a sorból, az előtte és mögötte lévő fogak összezárnak, és nem hagynak helyet a maradó fogaknak, ami így nem tud előtörni és az állcsontban marad, vagy rendellenes helyen tör elő.
Aktív kivehető fogszabályzók: a fogívek tágítására használjuk a fogív(ek) szűkülete esetén.
Funkcionális fogszabályozó készülékek: a fogmozgatáshoz szükséges erőt az izmok adják, megváltoztatják az izomműködést, így helyes irányba terelik a fogazat illetve a csontozat fejlődését és növekedését.

Kivehető készülékek


Rögzített (beragasztott) készülékek

Rögzített mini fém és esztétikus kerámia fogszabályzók (multiband készülékek)

A készüléket a fogakon ragasztással rögzíti a fogszabályzós, így a Páciens azt kivenni nem tudja. A stabil rögzítésnek köszönhetően lehetővé tesznek olyan fogmozgatásokat is, amiket kivehető készülékkel nem kivitelezhetőek. Az erő pontosan adagolható, a páciens kooperációjától (együttműködésétől) kevésbé függ a kezelés sikeressége, valamint a fogszabályzó kezelés is rövidebb, mint a kivehető készülékeknél. A hagyományos fém bracketektől (fogakon rögzülő ívtartó) és fém ívektől a kerámia és kristály bracketeken illetve íveken át az abszolút láthatatlan fogszabályozó sínek is léteznek.

Ön-ligírozó fogaszabályzó készülékek

A rögzített fogszabályozó rendszerek legújabb generációja az ún. "ön-ligírozó" vagy "ön-záródó" készülékek. Ezek a készülékek saját zárjuk segítségével rögzítik a fogszabályozó íveket. Ebben az esetben az ív a kezelés során szabadabban tud mozdulni a zárban, a fogak könnyebben "elcsúsznak" az ív mentén és a fogakra lágyabb erők hatnak, ezáltal a fogszabályozás jóval gyorsabbá válik, mint a hagyományos fogszabályzó esetében. Rendelőnkben a képeken is látható mini, fém es kerámia (porcelán) fogszabályozó készülékeket használunk a megnövekedett esztétikai igények teljesítése érdekében.

INVISALIGN®, CLEARSMILE®, MY CLEAR BRACE®

LÁTHATATLAN FOGSZABÁLYOZÁS

A láthatatlan fogszabályozás igazán az elmúlt néhány évben vált elfogadottá és népszerűvé a fogszabályozásban.

Az Invisalign a legmodernebb kivehető készülékes, láthatatlan fogszabályozó szisztéma. A technika alapja speciális átlátszó sínek egymásra épülő hatása, melyek végül a folyamatos fogmozgatást végzik. A láthatatlan fogszabályozó sínek gyártása erre szakosodott laboratóriumban történik orvosi számítógépes analízist és fogszabályozási kezelési terv készítést követően. Viszonylag költséges eljárás, hasonlóan a belső fogszabályozáshoz (nyelv felőli fogszabályzó vagy szájpadlás felőli fogszabályozás. Hátránya azonban, hogy csak bizonyos esetekben alkalmazható.

Láthatatlan fogszabályozás

VÁRJUK SZERETETTEL ÖNT ÉS KEDVES CSALÁDJÁT!

Cím

Nyugati tér 4.,III./29.
1132, Budapest

Hívjon minket!

+36209472999

Nyitvatartás

H-SZ-P: 9:00 - 19:00
K: zárva, CS: 13:00-19:00

Időpont foglalás

csillagdentalsurgery@gmail.com