Implantátumok, fogbeültetések

FOGÁSZATI IMPLANTÁLÁS

Mit kell tudnia a fogbeültetésről, az implantációról, illetve az implantátummal rögzített fogsorról?

Vannak fogak, amelyeket az idő előrehaladtával elveszítünk. Ilyenkor szükség lehet egy vagy több fog implantálására, magyarul fogbeültetésre.

 Az implantátumot nevezhetjük mesterséges foggyökérnek is. Az implantátumok úgy funkcionálnak, mint az igazi foggyökerek a csontban. A fogászati implantátum egy titánból készült csavar, amit az állcsontba ültetünk.

Az implantátumok alkalmazhatóak egy-egy fog elvesztése, teljes foghiány esetén, illetve kivehető fogsor rögzítésére is. Ilyenkor a fogsor patentszerűen, kis gömbfejek segítségével csatlakozik az implantátumokhoz.

  • Hosszú távú megoldás foghiány esetén
  • Legoptimálisabb módja a foghiány pótlásásnak
  • Természetes és esztétikus megoldások
  • Megállíthatja a csontvesztést
  • Újra bátran mosolyoghat
  • A műtét teljesen fájdalommentes
  • Mintha saját fogait kapta volna vissza
  • Viszsanyerheti rágóképességét
  • Ép fogait nem kell lecsiszolni
MIBŐL KÉSZÜL AZ IMPLANTÁTUM?

A fogimplantátum egy szövetbarát titániumból készült mesterséges foggyökér.

Az implantátumok anyaga nagy tisztaságú titán.

Ennek a fémnek különleges biológiai tulajdonságai vannak, a csont képes összeépülni vele. A szakirodalom soha nem irt le semmilyen allergiás vagy daganatos elváltozást implantáció kapcsán, mivel a felszínét egy stabil vegyület, titándioxid alkotja.

FOGÁSZATI IMPLANTÁTUMOK ELŐNYEI

-nem kell ép fogakat lecsiszolni.

-kivehető pótlás helyett rögzített pótlás készíthető.

-a kivehető fogsort rögzíti, megakadályozva annak mozgását, billenését.

-megállítja a fogatlan állcsontrész sorvadását (a fogak eltávolítása után a fogatlan állcsont a rágóerők hiányában hajlamosak felszívódásra, így a csont szélessége és magassága is csökken (sorvad). Ezt gátolja meg az implantátum, amelynek segítségével a csontra ismét a természeteshez hasonló erők hatnak). Természetesen ez a csonttal együtt sorvadó ínyre is igaz, amelynek nagy szerepe van a fogpótlás esztétikai megjelenésében.

Az implantációs fogpótlás a természetes fogakhoz nagyon hasonló mind a rágásban, a beszédben és esztétikai megjelenésében is.


FÁJDALOM MENTESSÉG

A fogbeültetésből gyakorlatilag semmit sem lehet érezni, gondoskodunk róla, hogy Ön teljesen fájdalommentesen essen át a beavatkozáson.
A műtét helyi érzéstelenítésben történik, de van lehetőség aneszteziológus szakorvos jelenlétében szedálásban végezni a beavatkozást.

FOGIMPLANTÁCIÓ LÉPÉSEI

Hogyan történik a fogbeültetés rendelőnkben?

Az implantáció menete a következő:

implantátum behelyezése, ezt követően az úgynevezett csontosodási idő (osseointegratio kb.3-6 hónap) következik. Az implantátumot mint műgyökeret használjuk fel.  Második lépésben a páciens implantátum gyógyulási csavart kap, mely ínyformázásra szolgál. Néhány nap elteltével a precíziós lenyomatvétel és tervezés következik a végleges fogpótlás elkészítéséhez.

 

Fogbeültetés a gyakorlatban

Cím

Nyugati tér 4.,III./29.
1132, Budapest

Hívjon minket!

+36209472999

Nyitvatartás

H-SZ-P: 9:00 - 19:00
K: zárva, CS: 13:00-19:00

Időpont foglalás

csillagdentalsurgery@gmail.com